Baro Cook - koke seg mat uten ild

Det å få seg varm mat på tur uten ild er mulig!

Publisert: 09.05.2019
Baro Cook - koke seg mat uten ild

Sommeren 2018 var en veldig tørr sommer hvor det ble strengt forbudt å gjøre opp ild i skog. Ja det ble så tørt at det var ulovlig å grille hjemme i egen hage. Dette satte en skikkelig demper på tur-mulighetene våre da vi ikke orket å drasse med oss litersvis med drikkevann. Jeg vet det kan gå å drikke rett fra bekker, men siden jeg er litt skrall på grunn av lymfom og beinmargskreft så orket jeg ikke påkjenningen hvis det skulle være noe lugg i vannet.

I år er jeg bedre forberedt, for jeg har skaffet meg en Baro Cook. Den fungerer slik at det er en plastboks med en metallbeholder. Man heller litt vann i plastboksen, legger en varmepose fra Baro Cook oppi den og putter metallbeholderen oppi. Varmeposen reagerer med vannet og lager veldig mye varme. Maten og det du vil varme ligger oppi metallbeholderen, og på 7-10 minutter er innholdet 97 grader varmt. Det er digg.

Jeg laget en video på YouTube som forklarer dette med bevegelige bilder. Og et bevegelig bilde sier mer enn tusen bilder og et bilde sier mer en 1000 ord.

Link til YouTube-videoen finner du her.