Bueskyting ved Hønefoss Bueskytterklubb

Jeg driver med bueskyting hos Hønefoss Bueskytterklubb. Det har jeg holdt på med i to år. Jeg skyter med compound bue og trives med det.

Publisert: 09.08.2016
Bueskyting ved Hønefoss Bueskytterklubb

Se video fra bueskyting

En dag satt jeg og tenkte: "hva er det jeg kan gjøre for noe mer når jeg er på tur i skogen?" Jeg har alltid lurt på om jeg skulle begynne å jakte i skog og mark, men det å gå til innkjøp av en dyr rifle eller hagle har alltid vært en litt for stor terskel for meg. Min økonomi tilsier at jeg ikke kan ha store utlegg med ammunisjon i tide og utide. 

En dag så jeg på TV og der var det et program om Jegertvillingene som var på tur i USA og fikk jakte med bue. Siden jeg liker å skille meg ut ved å gjøre andre ting en alle andre så syntes jeg det så veldig spennende ut. Jeg gjorde et raskt søk på bueskyting og Hønefoss og da dukket hjemmesiden opp til Hønefoss Bueskytterklubb opp.

Jeg sendte de en mail og de ga meg den infoen jeg trengte for å komme på trening. De har recurve-buer som man kan låne på trening, men jeg ville bruke sånne kule buer som jegertvillingene brukte, så etter noen treningsøkter så dro jeg og ledere for klubben, Morten Vollheim til Arve Vestgård i Austmarka for å shoppe bue. Morten hadde ringt litt på forhånd og forklart hva jeg var ute etter.

Der ble vi godt mottatt av Arve som har vært leder for Norges Buejegerforening og jaktet over hele verden. Han hadde en imponerende samling av jakt-trofeer i sin lille butikk, og enda mer imponerende samling buer. Han viste meg en Mathews Z7 som jeg ble glad i med en gang. Så plukket jeg ut ekstrautstyr som pilhylle, sikte, stabilisator og release og dro en tur til Sverige mens Arve stilte inn våpnet.

Etter en pizzabit og noe alkoholfritt øl dro vi tilbake og hentet buen. Jeg fikk god rabatt og bue med alt pluss piler kom på rett under 10.000 kroner.

Jeg er fortsatt superfornøyd med buen og skyter så mye jeg kan med den. 

Er det noe du lurer på så kommenter under, så skal jeg føye det til i dette innlegget :)

Linker:

Hønefoss Bueskytterklubb sin hjemmeside

Hønefoss Bueskytterklubb på Facebook

Treningstider for sommeren 2016 er tirsdager fra 1800 til 2000. Det man trenger å ha med seg er: ingenting.

Her er trenings-banen på sommerstid: Google Maps åpner i nytt vindu.