Hvordan henge opp hengekøye

Å henge opp hengekøye er lett som en plett. Man trenger kun to trær ca 5 meter fra hverandre, hengekøye og stropper.

Publisert: 03.10.2016
Hvordan henge opp hengekøye

Se videoen

Etter en liten stund med telting og kano kom jeg over hengekøye for skogturer på YouTube. Jeg lærte fort at det var mange forskjellige typer hengekøyer der ute, men jeg fikk sansen for typen til Eaglenest Outfitters, forkortet ENO. Jeg fant en leverandør for ENO-køyer i Norge (desverre virker det som om de har sluttet) og bestilte køye der. Det var en køye med eget tak, myggnetting og stropper.

Etter at jeg kjøpte meg det har det å gå ut i skogen forandret seg veldig. Det er uhyre lett å finne et sted å henge opp køya kontra det å finne et sted for et telt. Med køye trenger du bare to trær ca 5 meter fra hverandre, og selv om bakken er dekket med kvist og stein eller ligger i en bakke er det ikke noe hindring for å få en veldig god natt søvn.

Jeg anbefaler det å henge i køye på det sterkeste. Man ligger ute, men under tak. Man kommer i kontakt med naturen på en helt unik måte.

Youtubekanaler som har inspirert meg er:

Shugemery - Morsom fyr som vet det som trengs å vite om å ligge i køye.

Sintax77 - Ung fyr som filmer lange filmer og var den første jeg så at det var mulig å køye ute hele året med køye.

Black Owl Outdoors - To karer som driver en veldig velgjort youtube-kanal som viste meg hvordan køye de anbefalte, og det var ENO køya.