MSR Hubba NX

Endelig har jeg klart å få fingeren ut og skaffet meg et enmannstelt jeg kan leve med. Det er et MSR Hubba NX. Jeg har et MSR Hubba Hubba NX som er tomannsteltet i serien, men når man skal krangle seg ned på et bittelite område på toppen av et fjell for å få litt ly er det vist seg å være akkurat for bredt.

Publisert: 31.08.2022
MSR Hubba NX

Siden jeg er så godt vant med å campe med hengekøye har jeg likt å ha god plass. Har likt å kunne sitte oppreist og ta på meg klær i ly for vær og vind. I et Hubba-telt får jeg det. Siden det er et kuppeltelt så er det god plass til å sitte oppreist i det med bena utenfor åpningen men fremdeles inni forteltet. Jeg er for gammel i kroppen til å sitte med bena i kors så jeg trenger litt ekstra plass. 

Teltet består av et innertelt som er mest myggnetting. Deretter en stang som går fra kortende til kortende som holder myggnettingen oppe, og så et yttertelt som ligger over stengene. Med det er det ca 5 cm klaring mellom ytterteltet og innerteltet. Den ene siden hvor utgangen er, er det plass til å ha sekken liggende under tak så jeg får tak på alt jeg skal ha når jeg skal slappe av i teltet. I motsetning til tomannsversjonen er det kun 1 inngang på den ene langsiden, så det er lurt å posisjonere teltet riktig med tanke på vinden og utsikten. Fra kortsidene ser teltet ut som en båt som ligger opp-ned og vinden sklir fint over uten å dytte så mye på det. Den andre langsiden, der hvor det ikke er noe dør, er ganske flat, så det er den verste siden å få vind i mot. Det er heldigvis godt med barduner så det kan forankres godt skulle det være behov for det. 

I tillegg til teltet skaffet jeg meg en Footprint. Det er en firkant på størrelse med bunnen av teltet som er laget i et litt tykkere materiell. Siden teltet er av den lette typen er taket og gulvet laget av håp, ønsker og lagunohår. (Det er ikke det da, men det er tynt for å spare vekt) med en Footprint kan jeg sette opp ytterteltet uten innerteltet om jeg trenger litt ly for regn. Teltet kan også settes opp kun med innerteltet. Det har jeg gjort en del ganger når været tillater det. Da får jeg følelsen av å ligge under åpen himmel uten følelsen av å være middagsfat for myggen. Mesteparten av innerteltet er kun myggnetting, og gir fullt utsyn over utsikt og innsikt. 

Vekten på teltet med stenger er 1,12 kg og Footprint veier 140 gram. Dette er ca en halv kilo mindre enn Hubba Hubba teltet, så da kan man ta med seg en halv liter ekstra god drikke på turen. 

Jeg er 184 cm høy og veier rett under 100 kg og har god plass inni teltet. Jeg kan strekke meg helt ut uten problem. Det er godt med ventilasjon rundt bunnen av teltet og det er en luke på den ene langsiden. Derfor kjenner jeg ikke til kondens i løpet av natten. Det er et tre-sesongers telt så det holder ikke på varmen på noe måte, men man får ly fra regn, snø og vind. Jeg har brukt Hubba Hubba teltet hele året rundt i storm og på is, og så lenge soveposen tåler kulde har jeg det fint. 

Det er et fint telt å ta med på SOTA turer. Veier lite, tar lite plass og det fører til at jeg kan gå med en ganske liten sekk når jeg skal bestige topper for å sanke SOTA-poeng. Selve radioutstyret veier sitt. Radio, batteri, mast og antenne veier rundt 3 kilo, så er det mulig å spare litt plass og vekt på det andre er det topp. 

Jeg har sett mange langtur-syklister og kajakk-padlere benytte seg av MSR Hubba NX over flere år i strekk, så jeg har høye forhåpninger til det. 

Ordliste:

SOTA - Står for Summits On The Air og er en radiokonkurranse mellom amatørradio-entusiaster som går ut på å bestige en topp og få fire kontakter med folk omkring i verden som driver med det samme. Basert på hvor vanskelig en topp er jo mer poeng kan man få. Noen topper har ekstrapoeng hvis man gjør det på vinteren. 

Veien blir til hvis man går