Overnatting på Dyttholsknatten nær Vassfaret

Skogfar fikk en overnatting i trehytte på Dyttholsknatten i bryllupsgave. Et fantastisk sted nær Vassfaret i hytte leid av Fosstopp.

Publisert: 04.01.2022
Overnatting på Dyttholsknatten nær Vassfaret

Som en bryllupsgave for Skogfar og frue fikk jeg en tur til en trehytte hos Fosstopp som ligger rett ved Vassfaret. Fosstopp har tre trehytter, en som heter Dyttholsknatten (5 sengeplasser) og Treknatta 1 og Treknatta 2 med plass til 6 overnattingsgjester hver. Vi valgte Dyttholsknatten siden vi bare var 2 og det var den minste hytta.

Dyttholsknatten i full blomst. Slik hytte må du lete lenge etter for å finne. Eller, kanskje bare leie seg en natt?

Vi bestilte i februar 2021, men fant ikke noe ledig som passet oss før i september 2021, så hyttene er veldig populære. En uke før vi skulle dra dit ble vi ringt opp av Fosstopp som ønsket oss velkommen og lurte på om vi hadde noen spørsmål. Dette synes jeg var en veldig hyggelig måte å bli ønsket velkommen på. Innsjekk var klokken 16 og utsjekk var klokken 13 dagen etter.

Vi fikk også veibeskrivelse før vi skulle dra. Det er litt hemmelig hvor hyttene ligger for å holde det så privat som mulig for gjestene. Veibeskrivelsene var greie å følge selv om det var langt inn i skogen vi skulle.

Når vi kom frem ble vi overveldet av hvor flott beliggenhet det var. Dyttholsknatten hytta ligger ved en foss som renner ut i en elv som passerer forbi. Hytta ravet sikkert 6 meter opp i luften mellom trærne. Vi gledet oss som barn når vi løp opp trappene for å se nærmere på hytta. Det første vi så var en hyggelig uteplass med fire stoler og en bålpanne, så jeg gikk å hentet ved som lå i storsekk under hytta og gjorde klar for litt opptenning senere på dagen. Maten som vi hadde bestilt lå i kjøleskapet klar til å tilberedes.

Skogfar i kjent positur, akkurat på samme måte som han er hjemme i hjørnesofaen.

Hytta er på 17 kvadratmeter i to etasjer. I første etasje er det stue, kjøkken, to sengeplasser og bad med do og dusj. I andre etasje er det tre sengeplasser, og det var ikke tvil om at vi skulle ligge på toppen. Utsikten der var helt enestående siden det var vinduer i alle himmelretningene. Det er også veranda/platting rundt hele hytta, og det var ingen andre å se noe sted. Man var virkelig helt i fred i skogen.

Det er også innlagt vann og strøm i hytta, og konfyren er en gasskonfyr som jeg aldri hadde prøvd før, men det var som å fyre med primus, så vi skjønte raskt tegningen.

Mens frua lagde mat startet jeg opp et lite bål i bålpanna så vi kunne kose oss med litt vin og mat på terassen. Det begynte uheldigvis å regne litt så vi måtte trekke inn. Det gjorde egentlig ikke så mye da Stjernekamp skulle starte. Vi hadde tatt med mobilt internett og PC så vi kunne kose oss inne med det.

Angus-burger stekt på gassovn etter alle kunstens regler. Skogfar har virkelig fått seg en skikkelig skogfrue.

Når kvelden kom trakk vi oss opp til andre etasje og sovnet til suset fra fossen. En ting som var veldig stilig var at det var et tre rett utenfor hytta som var belyst så det ikke ble helt bekmørkt utenfor. Det synes vi var en veldig fiffig og fin ide som vi vil bruke på trær hjemme også.

Når vi våknet var det blitt lyst og vi kunne ligge å se på naturen og høre småfuglene kvitre goddag.

Vi hadde bestilt frokost også, så når vi ble for sultne og måtte stå opp kunne vi nyte den. Frokosten sto klar i kjøleskapet fra dagen før. Det var lokale matvarer og rundstykker som vi varmet i ovnen. Så var det tid å skrive i gjesteboka, og den ble så klart undertegnet av Skogfar. Til slutt gjorde vi rent etter oss, tok oppvasken og tok med søppel.

Når vi dro klokken 13 så fikk vi snakket noen ord med en hyggelig mann fra Fosstopp og fikk med det avlevert rapport at alt hadde vært helt supert.

Det å ligge i en slik tretopphytte midt i skogen er for meg tilnærmet likt å ligge i en hengekøye, men bare en del høyere opp i trærne.

Skogfar koser seg med litt saft og kontrollert bål i panne. I bakgrunnen ser du fossen som hadde litt å fortelle oss.