Planer om tur med truger og pulk

Sitter med en bitteliten polfarer i magen, så jeg tenker mye på turer med truger og pulk til vinteren.

Publisert: 28.07.2016
Planer om tur med truger og pulk

I sommer skaffet jeg meg truger. Det er Tubbs Mountaineer truger i en stor størrelse som kan bære meg på 103 kilo og en ryggsekk på 20 kilo. Jeg kjøpte de fra XXL og fikk en grei deal på de. Det jeg mangler nå er en pulk, drag til pulken og en sele. Jeg tenker at med en pulk kan jeg pakke meg meg litt mer unødvendige ting som en hel varmedress/kjeledress for å slippe å tenke på at det blir for kaldt. Jeg har ikke tenkt å gå tur til en av polene, men en tur i skogen. Så siden jeg skal sikk-sakke mellom trestammer så er det kanskje kjekt med truker kontra ski? Ikke vet jeg, men jeg synes truger er litt kult da det er litt uvanlig. Jeg liker å være litt uvanlig. Det er derfor jeg ser ut som jeg gjør og det er derfor jeg for eksempel velger å bruke hengekøye kontra telt som min foretrukne overnattingsmulighet.

(Bildetips til meg selv, sittende med trugene på i sommerlige omgivelser i shorts og t-skjorte)

Jeg drømmer om å komme meg til et sted med såpass mye snø at jeg kan grave en dyp grop mellom to trær og henge opp hengekøya mellom de så hengekøya er under snøoverflaten. Deretter kan jeg henge opp tarpen over så det blir en liten hule som er skjermet for vær og vind. Der kan jeg fyre primus og kose meg hvis jeg ikke får tent opp noe bål. Jeg tror at med en pulk kan jeg dra med meg noe ved også for å få til et bål på kvelden og se på stjernene.

Jeg har liggi i hengekøye på vinteren før. Sist var vel når jeg og Kristoffer (kamerat fra videregående) gikk opp Mørkgonga og sov over på toppen med utsikt over Ringerike og Hole. Det var da ca -5 grader celcius den natten og skyfritt. Da sov jeg uten tarpen oppe. Det ble da første natten under åpen himmel, så jeg kan da si at "jeg har vært ute en vinternatt før". Da gikk jeg uten truger og med sekk, og det var så slitsomt å kave til skrittet i snø, så jeg slo fra meg ideen om å gjøre en tilsvarende tur uten noe som kunne bære meg oppå snøen. Jeg var så i kjelleren at jeg tenkte på at "her kan ikke redningshelikoptere nå meg" og "nå har jeg tatt vann over hodet". Ingen god følelse. Heldigvis var jeg med Kristoffer som jeg kaller en fjellgeit, som ikke hadde noe problemer med å bestige Mørkgonga tross høy snø og sekk.

Det jeg lærte på den turen var at når det finnes snø så kan man heller smelte snø til å få vann, isteden for å drasse med 6 liter vann i sekken. Det kuttet ned en del av vekten jeg bar på. Det jeg også lærte var å ta med en te-sil for å sile vannet etter koking for å få ut alle barnålene som snøen inneholdt. Det er også kjekt å ha noen stålflasker å helle det kokende vannet over i, så man slipper å smelte plastflaskene.

Uansett så tenker jeg mye på turen med truger og pulk. Jeg tror det kan være en fin måte å nyte skogen på vinteren og få muligheter til å lage fine videoer og ta fine stemningsbilder. Jeg tror jeg kan lure sønnen min med på en slik tur også.

Jeg lurer også på om jeg skal skaffe meg noen fotposer, slik som jeg brukte når jeg var inne til førstegangstjeneste. Deilig å slippe våte sko og kalde føtter.