Store Åbbortjern Mai 2016

Første Skogfar-tur gikk til Store Åbbårtjern i slutten av mai 2016. Det var til sammen fire friske fyrer som satt avgårde med friskt mot.

Publisert: 30.05.2016
Store Åbbortjern Mai 2016

Se video fra turen

Turen startet på parkeringsplassen ved Damtjern og gikk på veien inn mot Storflåtan. Turdeltagerne var ved godt mot for været var upåklagelig. Etter tre-fire kilometer svingte vi av veien og opp ved siden av en liten bekk inn til Store Åbbortjern. Der var det en ganske bratt stigning opp til tjernet. Ved vår planlagte turplass var det en familie med hun, to barn og en lavvo som holdt på å hugge ved for natten, så vi valgte å gå litt rundt tjernet for å finne en litt bedre og mer usjenert plass. Det var vått etter flere dager med regn, pluss at det var ganske myrete. 

Etter en liten kilometer fant vi et egnet sted med oppsatt bålplass og Håvard og jeg hang opp hengekøyene våre, mens de to andre satte opp et Hubba Hubba NX telt som de skulle dele. Så begynte alle å samle kvister og små trær som hadde falt ned for et bål. En av oss hadde valgt pølser i brød til middag så når de andre hadde spist hver sin Real Turmat så var bålet klart til grilling. 

Det ble litt fisking uten noe hell, tross at det var mye fisk som hoppet rundt der. Noen var så store at det hørtes ut som noen kastet store steiner i vannet. Etter en stund uten hell så satte vi oss ned rundt bålet for litt rolig prat. Vi fikk høre litt hylgråting fra et barn som ikke likte turlivet noe særlig akkurat da.

Det var skyfritt og fint hele kvelden, og i ett-tiden fant vi ut at det var på tide å gå til køys. 

På morgenkvisten ved seks-tiden begynte det å regne, og i følge yr.no skulle det regne hele dagen, så vi spiste frokost under køye-taket og pakket ned for å gå hjem. 

Selv om det var regnvær så var alle i godt humør og stemingen var stor for å gjenta turen. Noen ytret ønske om å ha to overnattinger neste gang.

Hvis du ønsker å være med på neste tur så blir alle turene satt opp via Skogfar sin Facebook-side. Det er alltid plass til nye turmedlemmer, så det er bare å bli med.

 


Fra parkering til leirplass [Last ned GPX]
Fra leirplass til parkering [Last ned GPX]
Skogfar på YouTube