Vedlikehold av utstyr

Det er ikke viktig hva slags utstyr man har men hva slags utstyr man tar vare på. Det sa min mor. Vedlikehold av utstyret er viktig å huske på etter endt tur.

Publisert: 09.09.2016
Vedlikehold av utstyr

Se video fra turen

Når man er på tur så er det ok å ta vare på utstyret sitt. Man passer på at alt har sin faste plass og er så tørt man klarer å ha det. For de som har vært i millitæret er det å ta vare på utstyr Alfa og Omega. Da pusser man alle tingene sine så de ser ut som nye igjen. Våpen, primus og alle andre ting får en god overhaling, og man må vise alt til sitt befal for å få godkjent vedlikehold. Selv lastebiler og annet kjøretøy må skrubbes med tannbørste etter endt øvelse. Når man går på sivile turer i skog og mark er det også viktig å ha litt kontroll på vedlikehold.

Etter jeg har vært på tur så pakker jeg ut av sekken med en gang jeg kommer hjem. Da ruller jeg ut sovepose og åpner glidelåsen, ruller ut liggeunderlag og lar sekken stå vid åpen. Telt, køye og tarp henger jeg opp enten ute i skyggen eller i dusjen så det får tørket skikkelig. Sko og støvler får seg en spyletur i dusjen eller med hageslangen og settes inn med impregnering eller fett.

Dette er enkle tiltak som gir utstyret et lengre liv og det vil fortsette å hjelpe deg på turene i mange år.

Har dere noen ting dere passer på etter endt tur som dere vil dele med alle, skriv i kommentarfeltet under.